SmartGlass, het slimme kasdek

In het najaar is zonlicht diffuser en minder scherp dan in de zomerperiode. Smart Glass past zich aan die omstandigheden aan. In donkere periodes zorgt het glas voor een hogere transmissie van het zonlicht in de kas, terwijl de verspreiding daalt. SmartGlass is exclusief verkrijgbaar bij Glascom Tuinbouw, de onafhankelijke en innovatieve vlakglasgroothandel, gespecialiseerd in de glastuinbouw. Lees meer over Glascom Tuinbouw.

Hoge lichttransmissie

SmartGlas is zogenoemd floatglas (of low-iron glass) met een lichttransmissie van meer dan 90%. Onderzoek heeft uitgewezen dat floatglas – gehard of ongehard – een hogere mechanische sterkte heeft dan gefigureerd glas.

Lees meer over de hoge prestaties van SmartGlass.

SmartGlass, de meeste voordelen per m2

Aanpassen aan het seizoen

SmartGlass heeft een zogenoemde ‘adaptive haze’. Als het glas nat of gecondenseerd is, daalt de haze (lichtspreiding) en stijgt de hemisferische lichttransmissie. Met andere woorden: in bijvoorbeeld het najaar zorgt SmartGlass voor veel meer licht in uw kas dan andere soorten glas.
Lees meer over hoe SmartGlass zich aanpast aan de seizoenen.

Weg met vuil glas

SmartGlass is hydrofiel. Het geëtste glas zorgt ervoor dat condens of regenwater een filmpje vormt (en dus geen druppels!). Het vocht loopt af naar de goot. Bovendien heeft SmartGlass een fijne oppervlaktestructuur. Daardoor hecht ook vuil zich niet aan het glas.

Lees meer over het reinigend vermogen van SmartGlass.

Meer licht in donkere periodes

De wereld van glas

De wereld van glas

Glas is doorzichtig en glad. Maar wat weet u nog meer over glas? Lees ons dossier 'De wereld van glas' met informatie over onder meer de onstaansgeschiedenis, het productieproces en verschillende soorten glas.

Meer weten?

Glascom op Facebook

Ook wij staan dit jaar op de Greentech in de Rai Amsterdam. Van 11 t/m 13 juni kunt u ons vinden in de stand van DA-Glass – standnummer 08.528…

0 vind ik leuks, 0 reacties1 maand geleden

Vanaf vandaag staat onze nieuwe website van Glascom International B.V. online: https://www.glascom-int.com.

1 vind ik leuks, 0 reacties4 maanden geleden

WestlandTheater De Naald

Ook Glascom Tuinbouw is ” trotse sponsor ” van de zoektocht naar jong Talent !!!

0 vind ik leuks, 0 reacties5 maanden geleden